sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Broileri-makaronilaatikko

Hiukan erilaista makaronilaatikkoa tällä kertaa. En ollutkaan pitkiin aikoihin käyttänyt hunajamarinoituja broilereita, vaikka ne joskus kymmenisen vuotta sitten olivat suuria suosikkejani. Tähän ne sopivatkin oikein hyvin.




500 g makaronia
600 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1 sipuli
200 g purjoa
2 suippopaprikaa
Liemi:
7 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Kuori ja silppua sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Puhdista ja pilko sienet. Poista paprikoista siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. 

Kuumenna öljy pannulla. Ruskista broilerisuikaleet ja siirrä ne sivuun. Lisää pannulle sipuli ja purjo. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Kaada puolet makaroneista uunivuokaan. Lisää broileri, sipuli, paprika ja loput makaronit.

Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla 45 minuuttia. Ota vuoka uunista, ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi ilman kantta vielä n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti