tiistai 15. syyskuuta 2020

Uunilohi

Tämän piti olla maailman paras uunilohiresepti. No, olihan se ihan hyvää, mutta en mä nyt tiedä oliko se maailman parasta. Edelleenkään en ole löytänyt voittajaa sille uunilohelle, joka kuorrutetaan paksulla kerroksella sipulia ja purkillisella kermaa.




Ainekset:
9 dl kylmää vettä
¾ dl suolaa
850 g ruodotonta lohifilettä
Sitruunaranskankerma:
200 g ranskankermaa
¼ dl sitruunamehua
¼ tl valkopippuria
2 rkl tuoretta tilliä

Sekoita suola kylmään veteen. Laita lohifilee suolaliemeen 20 minuutiksi. Huuhtele lohi kylmän veden alla ja kuivaa se talouspaperilla.

Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita sitruunaranskankerman ainekset ja levitä ranskankerma lohen päälle. Työnnä paistolämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes lohen sisälämpötila on 48 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti