tiistai 29. syyskuuta 2020

Ankanrintaa puolukkakastikkeessa

Minä miellän jostain syystä ankan aina kiinalaiseksi ruoaksi. Siksi sen kanssa mielestäni sopii hyvin nuudelit. Niitä keitin tänäänkin ankan kanssa. Ja ankka kastikkeineen oli vieläkin parempaa kuin odotin sen olevan. Puolukkahillopohjainen kastike oli ihan mahtavaa. Tässä reseptissä oleva ankan paisto-ohje toimii paremmin kuin hyvin, joten sitä kannattaa käyttää vastaisuudessakin.




Ainekset:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua timjamia
2 ankanrintaa
200 g puolukkahilloa
½ dl madeiraa
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 rkl appelsiinimehua
suolaa
mustapippuria
1 tl maissitärkkelystä

Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja kuivaa ankanrinnat.

Nosta ankanrinnat kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista niitä (kannen alla) omassa rasvassaan n. 4 minuuttia. Käännä ja paista toiselta puolelta n. 7 minuuttia keskilämmöllä. Käännä vielä uudelleen ja jatka paistamista nahkapuolelta n. 5 minuuttia. Nosta lihat pannulta, kääri folioon ja säilytä lämpimässä.

Kaada pannulta ylimääräinen rasva, säästä n. 1 rkl. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää puolukkahillo ja madeira. Kiehauta ja lisää sitten appelsiininkuoriraaste, appelsiinimehu ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä Lisää suurus kastikkeeseen ja kuumenna, kunnes kastike hiukan sakenee.

Leikkaa rasva pois ankanrinnoista. Leikkaa liha n. 1 cm suikaleiksi. Siirrä suikaleet pannulle kastikkeen päälle ja lusikoi päälle kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti