sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Dukkah-maustetut porsaspitat

Nyt olin laiska, enkä jaksanut valmistaa pitaleipiä itse (vaikka se onkin hyvin yksinkertainen ja nopea homma) vaan ostin kaupasta Pirkka-pitaleipiä. Ei olis pitänyt, ne olivat juuri niin mauttomia lättyjä kuin epäilinkin. Täytteet olivat erinomaisia, ja harmitti että leivät eivät olleet. Kokonaisuutena kuitenkin pitat olivat tosi hyviä.




Ainekset:
750 g porsaan sisäfilettä
½ tl suolaa
Dukkahrub:
1 dl seesaminsiemeniä
2 rkl hasselpähkinärouhetta
1 rkl jeeraa
1 rkl korianterinsiemeniä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun:
pitaleipiä
salaatinlehtiä
kevätsipulia
Avokado-jogurttikastike:
250 g maustamatonta jogurttia
1 avokado
1 valkosipulinkynsi
½ ruukkua korianteria => tarjolle kuivattua korianteria
½ dl limettimehua
1 tl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa

Kuori avokado-jogurttikastikkeen avokado ja poista kivi. Sekoita joukkoon loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa liha niin ohuiksi lastuiksi kuin mahdollista. Suolaa lastut kevyesti.

Sekoita dukkahrubin kaikki ainekset keskenään suurella paistinpannulla. Kuumenna pannu ja anna paahtua hetki sekoitellen.

Lisää porsaanfileepalat dukkahrubin joukkoon ja paista kypsäksi. Täytä pitaleivät lihalla, salaatilla, kevätsipulilla ja avokadokastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti