torstai 3. syyskuuta 2020

Fenkoli-lohilaatikko

No joo, eipä nämä perunalaatikot koskaan ole kovin erilaisen näköisiä. Mutta hyvää tämä oli, fenkoli (ja maustepippuri) maustoivat laatikon tosi kivaksi. Suolaa tosin jouduin omaan annokseeni vielä lisäämään melko reilulla kädellä.



Ainekset:
600 g lohifilettä
½ tl jauhettua maustepippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl tilliä
½ rkl voita
1200 g jauhoisia perunoita
1 fenkoli
Kermamaito:
½ tl fenkolinsiemeniä
2 dl kermaa
4 dl maitoa
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
loput tillinipusta

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee ½ cm viipaleiksi. Asettele viipaleet leikkuulaudalle vieri viereen. Hiero pippuri, suola ja sokeri kalojen pintaan. Jätä maustumaan.

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös fenkoli. Lado puolet perunaviipaleista kevyesti voideltuun laakeaan uunivuokaan. Asettele päälle lohiviipaleet ja fenkolit tasaisiksi kerroksiksi. Lisää pinnalle loput perunaviipaleet.

Sekoita kaikki kermamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos vuokaan ja peitä vuoka kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti