Olipa tosi täyttäviä hampurilaisia. Ja hyviä. Mutta vaati ehdottomasti lisää kastiketta. Onneksi tuota barbecuekastiketta (joka muuten oli tosi helppoa ja hyvää) jäi melko lailla yli pihveistä.
Barbecuekastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
Barbecue-pekonipihvit:
600 g jauhelihaa
50 g barbecuekastiketta
4 viipaletta pekonia
2 rkl barbecuekastiketta
2 cheddar-sulatejuustoviipaletta
Lisäksi:
4 salaatinlehteä
4 tomaattiviipaletta
Kuori barbecuekastikkeen valkosipulinkynnet. Purista kynnet kattilaan ja lisää loput ainekset. Kiehauta seos kastikkeeksi.
Sekoita kulhossa jauheliha ja ½ dl barbecuekastiketta. Muotoile taikinasta 8 ohutta hampurilaispihviä.
Paista pekonit rapeiksi. Murenna pekonit pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 rkl barbecuekastiketta. Jaa seos neljälle hampurilaispihville.
Paloittele juustoviipaleet ja jaa ne pihveille kastikkeen päälle. Paina päälle toiset pihvit ja painele reunat hyvin kiinni.
Grillaa hampurilaispihvejä 225-asteisen uunin grillivastusten alla n. 10 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä n. 5 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä. Lämmitä sämpylät.
Jaa salaatinlehdet, pihvit ja tomaattiviipaleet sämpylöiden väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti