Tämä keitto oli alkuperäisessä reseptissään tehty nokkosista. Mutta kun sattuneesta syystä tällä hetkellä ei juuri ole nokkosia tarjolla, niin tein sopan pinaattiin. Hyvää tämä oli ainakin pinaattiversiona.
Ainekset:
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl inkivääritahnaa
2 sellerinvartta
1 kesäkurpitsa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
5 dl kasvislientä
250 g tuoretta pinaattia
5 dl kookosmaitoa
¼ dl limettimehua
1 tl viherpippuria
1 tl suolaa
Lisäksi:
1 ruukku korianteria
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sellerinvarret ja kesäkurpitsa.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä minuutin verran. Lisää selleri, kesäkurpitsa, currytahna, juustokumina ja korianterinsiemenet. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
Lisää pinaatti, kookosmaito ja limettimehu. Soseuta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna vielä kerran. Ripottele pinnalle korianteri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti