keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Kurpitsa-pekonimurupasta

Kurpitsa ja pekoni sopivat mielestäni tässä tosi hyvin yhteen pastan kanssa. No, minkä kanssa pekoni ei sopisi? Rosmariini oli makuna hallitseva, vaikka sitä ei paljon joukossa ollutkaan. Kokonaisuus taas kerran erinomainen.




Ainekset:
300 g pastaa
Kurpitsakastike:
1 myskikurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
2 rkl tuoretta rosmariinia
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g maustamatonta jogurttia
Pekoni-pähkinämuru:
140 g gourmet-pekonia
50 g hasselpähkinärouhetta
2 rkl tuoretta minttua
½ dl parmesaaniraastetta

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi malto. Silppua rosmariini. Sekoita kurpitsakuutioihin öljy, suola, muskottipähkinä ja rosmariini. Levitä kuutiot leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Silppua pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua minttu.

Paista pekoni rapeaksi kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja minttu. Siirrä seos lautaselle odottamaan.

Kuullota sipulit pekonirasvassa läpikuultaviksi. Lisää jogurtti ja kurpitsat. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita pasta kastikkeeseen. Ripottele päälle pekoniseos ja parmesaaniraaste ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti