Olen tykännyt tosi paljon ternimaidosta tehdystä uunijuustosta. Mutta tämä oli vähintäänkin yhtä hyvää, ellei jopa parempaa. Koostumus oli ihanan kuohkea ja pehmeä ja makukin oli ihana.
Ainekset:
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2 rkl sokeria
½ dl vettä
2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
hilloa
Vatkaa maitorahkaan munat, sokeri ja vesi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa ja kääntele se rahkavaahtoon.
Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, kunnes juusto on täysin hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
Tarjoile lämpimänä hillon (tai kanelin, sokerin ja maidon) kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti