En tiedä, kuka on tai oli Mary. Mutta sen tiedän, että Mary teki ihan kelvollista omenakakkua. Kaikesta kanelista ja sokerista huolimatta tämä oli ehkä kumminkin hiukan pliisua. Pala jäätelöä tuohon rinnalle ei tehnyt ollenkaan pahaa.
Omenat:
3 isoa omenaa
½ dl sokeria
4 tl kanelia
Taikina:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 dl appelsiinimehua
1 dl rypsiöljyä
3 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Puolita omenat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää appelsiinimehu ja rypsiöljy ja jatka vatkaamista. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (28 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle omenaviipaleet. Kaada loput taikinat omenoiden päälle ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. tunnin ajan.
Mehevän näköinen kakku kuitenkin on. Minusta tuo ohje huutaa suolaa, jo sillä saisi ryhtiä makuun.
VastaaPoistaMietin itse asiassa ihan samaa siinä vaiheessa kun olin ottanut kakun uunista. Harmitti, kun en tajunnut sitä jo taikinan tekovaiheessa.
VastaaPoista