lauantai 13. maaliskuuta 2021

Sienikroketit

Sienikroketit olivat juuri niin hyviä kuin sienten ystävänä ajattelinkin. Ulkokuori oli juuri sopivan rapea ja sisus pehmeä. Leivästä olis kyllä voinut laittaa paljon suuremmankin osan kuin vain 2 rkl sienimassan sekaan. Sitä jäi kuorrutuksesta tosi paljon yli.




Ainekset:
300 g sieniä (esim. suppilovahveroita pakasteesta)
1 sipuli
2 rkl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl ranskankermaa

Pilko sienet. Kuori ja silppua sipuli. Paahda ja murustele leipä.

Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes irtoava neste on haihtunut. Lisää sipuli ja kuullota hetken aikaa. Anna seoksen jäähtyä.

Siirrä seos kulhoon ja lisää 2 rkl leivänmuruista, parmesaaniraaste, mausteet ja jogurtti. Kaada loput leivänmurut erilliselle lautaselle. Soseuta sienimassaa hiukan sauvasekoittimella, älä kuitenkaan täysin sileäksi. Nosta massa jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

Muotoile massasta pyöryköitä. Kääntele pyörykät lopuissa leivänmuruissa ja paista 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa n. 10 minuuttia. Air fryerin sijaan voit paistaa pyörykät myös pannulla öljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti