Tämä olikin jo toinen versio minestronekeitosta tässä kuussa. Vaikea sanoa, kumpi oli parempaa. Tämänpäiväinen oli erinomaista, mutta niin oli viimekertainenkin. Oikein kunnon pyttipannua keittomuodossa.
Ainekset:
100 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 purjon valkoista osaa
1 porkkana
3 perunaa
250 g kaalia
2 l lihalientä
350 g palvikinkkua
2 rkl tomaattipyreetä
4 luumutomaattia
100 g spagettia
200 g herneitä
380/230 g valkoisia papuja
1 laakerinlehti
½ tl timjamia
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
1 ruukku persiljaa
Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjot. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat. Suikaloi pekoni. Lohko tomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuutioi kinkku. Silppua persilja. Huuhtele ja valuta pavut.
Paista pekonisuikaleita suuressa kattilassa omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää porkkana, purjon valkoinen osa, perunat ja kaali. Kuullota, kunnes vihannekset ovat kauniin värisiä. Sekoita välillä.
Lisää liemi, kinkku, tomaattipyree ja tomaattilohkot. Mausta laakerinlehdellä, timjamilla, valkopippurilla ja suolalla. Keitä 30 minuuttia.
Murskaa spagetit ja lisää ne keittoon. Jatka keittämistä vielä 8 minuuttia. Sekoita joukkoon herneet ja pavut ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle persilja ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti