Älä anna vaatimattoman ainesosaluettelon ja ikävän ulkonäön hämätä. Keitto oli kerrassaan herkullista. Ranskankerman olis ehkä voinut vaihtaa johonkin paremmin kuumuutta kestävään, tämä juoksettui ikävän näköisiksi kokkareiksi.
Ainekset:
450 g pakastepinaattia
2 pientä kesäkurpitsaa
200 g herneitä
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
1 ruukku basilikaa
1 ½ rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
150 g ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsat. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Silppua yrtit.
Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa. Lisää herneet, porkkanat, kesäkurpitsa, pinaatti ja puolet basilikasta. Kuumenna koko ajan sekoittaen n. 3 minuuttia.
Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Anna keiton kiehua n. 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsyneet.
Lisää ranskankerma, suola ja pippuri. Ripottele pinnalle loput basilikasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti