Olin tämän reseptin poiminut jostain matkaani jo kauan sitten. Nyt kun rupesin sitä toteuttamaan, vähensin sokeria melko reippaalla kädellä. Massaa maisteltuani en ollut yhtään pahoillani sokerin vähentämisestä, oli ihan tarpeeksi makeaa näinkin. Ja aivan ihanan makuista, en malta odottaa että massa jäätyy syötäväksi. Värikin oli mukavasti keväisen keltainen.
Ainekset:
8 kananmunan keltuaista
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl makeuttamatonta tyrnimehua
60 ml katkeroa (Underberg)
Tyrnisiirappi:
75 g hillosokeria
1 ½ dl vettä
2 rkl tyrnimehua
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
¼ tl suolaa
1 dl tomusokeria
Kermavaahto:
3 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi:
1 tl kuivattua rosmariinia
Kuumenna keltuaisia, sokeria, tyrnimehua ja katkeroa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Keitä viitisen minuuttia ja anna jäähtyä.
Vatkaa marengin valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
Vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljasokeri.
Sekoita tyrnikiisseli, tyrnisiirappi ja kermavaahto varovasti keskenään. Kääntele sekaan marenkivaahto ja rosmariini. Kaada seos vuokaan ja pakasta yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti