Minä olen yleensä tehnyt perunalaatikkoni raa´asta perunasta. Mutta tämähän olikin paljon parempi valmistustapa, kun ei tarvinnut enää tökkiä epäluuloisena puoliraakoja perunoita ja miettiä, jokohan laatikon voisi nostaa uunista. Laatikko oli herkkua, ja graavilohen ansiosta ei tarvinnut juurikaan edes lisätä suolaa joukkoon.
Ainekset:
300 g graavilohta
600 g keitettyjä perunoita
2 sipulia
4 kananmunaa
4 dl maitoa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl tilliä
1 siivu leipää
2 rkl voita
Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Silppua tilli. Murustele leipä.
Käytä osa voista vuoan voiteluun. Lado perunat, lohi ja sipuli kerroksittain vuokaan. Sekoita yhteen kananmunat, maito, suola, valkopippuri ja tilli. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele pinnalle leivänmurut ja levitä päälle loput voit nokareina.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti