sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Seitiä tamarindi-korianteri-currykastikkeessa

Lisäsin pannulle vain ihan miniripauksen cayennenpippuria. Varovaisuudestani huolimatta tästä tuli sen verran tulista, etten edes yrittänyt tarjoilla kastiketta herra 9-v:lle joka ei tulisesta ruoasta juurikaan perusta. Niinpä saan syödä koko herkullisen pannullisen ihan itse. Kastike oli todella hyvää ja kala sopi joukkoon erinomaisesti.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
6 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
2 tl currya
ripaus cayennenpippuria
1 tl sokeria
1 ruukku korianteria
1 rkl tamarinditahnaa
3 dl lämmintä vettä
400 g pakasteseitiä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua korianteri.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää valkosipuli, kurkuma, curry, cayennenpippuri ja sokeri. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.

Sekoita joukkoon korianteri ja paista pari minuuttia. Liuota tamarinditahna lämpimään veteen ja kaada seos pannulle. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.

Nosta kalapalat kastikkeen pinnalle. Lusikoi palojen päälle kastiketta niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti