Nämä olivat juuri vapuksi sopivia pieniä suolapaloja. Olin ostanut myös paketin nakkeja, mutta se jäi kokonaan käyttämättä. Tässä oli vähän niin kuin monta eri voileipäkakkua samalla lautasella. Ehdoton suosikkini oli tuo kalkkunaversio, vaikka eivät nuo muutkaan todellakaan huonoja olleet.
Juustotäyte:
½ kurkku
6 tillinoksaa
60 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl maitorahkaa
Tonnikalatäyte:
100 g tonnikalaa vedessä
30 g majoneesia
½ dl maitorahkaa
2 tl kapriksia
1 tl sitruunamehua
pala kurkkua
Kalkkunatäyte:
1 dl maitorahkaa
30 g majoneesia
1 rkl mangochutneytä
4 viipaletta palvikalkkunaa
50 g omenaa
Lisäksi:
6 suurta salaatinlehteä
12 viipaletta ohutta kaurapaahtoleipää
suolaa
mustapippuria
Raasta juustotäytteen kurkku kuorineen. Valuta raastetta hetken aikaa siivilässä. Silppua tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori kalkkunatäytteen omena ja poista siemenkota. Viipaloi omena ohuiksi renkaiksi. Sekoita yhteen rahka, majoneesi ja mangochutney. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta ja silppua tonnikalatäytteen tonnikala ja kaprikset. Kuori ja viipaloi kurkku. Sekoita yhteen tonnikala, kaprikset, majoneesi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet hyvin. Laita kuudelle viipaleelle salaatinlehti.
Levitä kahdelle leivälle salaatinlehden päälle tuorejuustotäytettä. Paina kanneksi toiset leivät.
Levitä kahdelle leivälle mangorahka, kalkkuna- ja omenaviipaleet. Paina kanneksi toiset leivät.
Levitä kahdelle leivälle tonnikalamajoneesi ja kurkkuviipaleet. Paina kanneksi toiset leivät.
Paina jokaiseen leipään neljä cocktailtikkua niin, että leivät voi leikata kulmasta kulmaan neljään osaan. Leikkaa leivät ja nosta osat tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti