Tästä herkusta ei ainakaan makeutta puutu. Säilykeaprikoosit toivat sekaan hiukkasen mukavaa kirpeyttä. Aivan mahtavan hyvää. Kuuden tunnin pakastuksen jälkeen koostumus oli ideaalisen pehmismäinen.
Ainekset:
70 g mantelirouhetta
1 dl ruokosokeria
6 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
397 g kondensoitua maitoa
200 g aprikoosihilloa
820/460 g säilöttyjä aprikooseja
Paahda mantelirouhetta ja sokeria pannulla, kunnes sokeri on sulanut. Kaada seos leivinpaperille, tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtynyt levy muruiksi. Valuta ja lohko aprikoosit. Sekoita hillo ja aprikoosipalat yhteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Mausta vaniljalla ja kanelilla.
Kaada kermavaahtoseos, aprikoosihillo ja mantelirouhe kerroksittain jäähdytettyyn, laakeaan pakastuksen kestävään vuokaan. Sekoita kevyesti ja nosta vuoka pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti