Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin nyt kertoa, että liivateseosta ei todellakaan kannata sekoittaa suklaasulaan. Se jämähtää melko lailla välittömästi kylpyhuonesilikonin kaltaiseksi liisteriksi. Jos olisin ollut tekemässä tätä vieraille tarjottavaksi, olisin sulattanut sekaan uudet suklaat. Mutta koska tein tätä vain itselleni, niin ajattelin yrittää pelastaa seoksen sauvasekoittimen avulla. Ja sehän onnistuikin ihan yli odotusten. Suklaa sekoittui ihan mukavasti muuhun seokseen. Ja makuunhan tuo ei vaikuttanut, vaan suklaamousse oli juuri niin hyvää kuin sellainen yleensäkin on.
Ainekset:
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl vettä
Lisäksi:
kirsikoita
Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolan kera. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiinteää. Nosta vaahto jääkaappiin. Vatkaa kerma ja loput sokerista yhteen toisessa kulhossa. Nosta kulho jääkaappiin. Sulata suklaa. Kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi ja sekoita liivateseos suklaasulaan. Anna suklaasulan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita vaahdot yhteen. Kääntele sekaan suklaasula. Siirrä mousse jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Ota suklaamoussesta kahdella lusikalla palleroita lautasille. Koristele annokset kirsikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti