keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Dajm-taatelikakku

Vaikka ainekset ovat aika lailla erilaiset, niin tämä kakku oli mielestäni kovastikin mokkapalojen kaltaista. Joskin ehkä vielä parempaa kuin perinteiset mokkapalat. Pohja aivan ihanan pehmeä ja kun kuorrutuksena vielä on suklaalla maustettua kinuskia, niin ei sitä kai paljon muuta voi toivoakaan.




Taikina:
250 g kuivattuja, pehmeitä taateleita
1 ½ dl vettä
200 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
28 g Dajm-suklaata
200 g kermaviiliä
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
25 g taloussuklaata
Koristeeksi:
28 g Dajm-suklaata

Poista taateleista kivet. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan veden kanssa. Keitä muutama minuutti. Soseuta ja anna jäähtyä. Rouhi Dajm. Helpoiten rouhiminen onnistuu niin, että laitat Dajmin yöksi jääkaappiin, et poista käärettä ja murskaat Dajmin lihanuijalla.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen taatelisosetta, keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja kermaviiliä. Kääntele lopuksi sekaan puolet Dajm-rouheesta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina silikonireunaiseen (neliön muotoiseen) irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia.

Keitä kuorrutuksen kermaa ja sokereita 10–15 minuuttia, kunnes kinuski on koostumukseltaan sopivaa. Nosta kattila sivuun. Paloittele taloussuklaa kinuskin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan ja valuta kastike kakun päälle. Ripottele pinnalle loput Dajm-rouheesta. Anna jäähtyä. Poista vuoan reunat ja leikkaa kakku annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti