Tästä tuli ihanan kermaista, vaikkei joukossa varsinaisesti kermaa ollutkaan yhtään. Savupaprikaa oli muihin aineksiin nähden juuri sopivasti. Siitä tuli oikeastaan vain jälkimaku. Tykkään siis savupaprikasta, jos sitä on käytetty maltillisesti. Kokonaisuus oli herkullinen.
Ainekset:
1 rkl öljyä
1 iso bataatti
5 kesäsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
1 tl srirachaa
1 tl savupaprikajauhetta
2 dl paseerattua tomaattia
2 ½ dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
3 paprikaa
2 tomaattia
Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Lohko tomaatit. Viipaloi sipulit varsineen.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota bataattia, sipuleita ja mausteita, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää suola, paseerattu tomaatti ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on melkein kypsää.
Lisää paprikat ja jatka hauduttamista, kunnes bataatti täysin kypsynyt. Sekoita joukkoon tomaatit ja sipulien varret ja kuumenna vielä kiehuvaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti