torstai 24. kesäkuuta 2021

Possupiiraat

En yleensä tykkää näperrellä tällaisia pikkupiiraita, vaan teen mieluummin piiraat isoon vuokaan. Tällä kertaa kumminkin ajattelin noudattaa ohjetta muotoilun suhteen, ja näistä tulikin ihan söpöjä pikku piirakoita. Vielä en päässyt maistelemaan vaan vasta illalla, mutta kyllä nämä ainakin tuoksuvat ihanan valkosipulimakkaraiselta.




Taikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
100 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
480 g mausteista raakamakkaraa (Pirkka Parhaat krakova)
100 g porsaan kylmäsavupaistia
30 g irlantilaista soodaleipää
2 oksaa tuoretta timjamia
½ tl suolaa
½ tl salviaa
Voiteluun:
1 kananmuna

Kiehauta taikinan vesi ja suola kattilassa. Nosta syrjään ja paloittele joukkoon voi. Sekoita ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina peitettynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Murustele täytteen leipä. Pilko kylmäsavupaisti. Purista makkaroiden täytteet kulhoon. Lisää kylmäsavupaisti, leivänmurut, timjaminlehdet ja mausteet. Puristele täyte käsin huolella tasaiseksi ja tiiviiksi massaksi.

Jaa taikina 12 tasakokoiseen osaan ja täyte 12 lihapullaksi. Aseta muffinssivuoan koloihin ristikkäiset leivinpaperisuikaleet. Käsittele yksi taikinapala kerrallaan. Ota 1/3 palasta sivuun ja kauli loput hiukan muffinssivuoan koloa suuremmaksi kiekoksi. Painele kiekko muffinssivuoan kolon pohjalle ja reunoille. Nosta taikinakuppiin lihapulla ja kauli loput taikinapalasta kanneksi. Ummista reunat haarukan avulla. Pistä jokaisen piiraan kanteen muutama reikä haarukalla.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta piiraat leivinpaperisuikaleita apuna käyttäen varovaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinnat kananmunalla ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti