maanantai 21. kesäkuuta 2021

Riistapatee suppilovahverokastikkeen kera

Ei moittimista, oikein maistuvaa mureketta. Vesihauteessa valmistaminen ei mielestäni tehnyt tätä mitenkään erikoiseksi. Mutta eipä haittaa. Suppiskastike siinä rinnalla oli tietysti erinomaista.




Riistapatee:
400 g peuran jauhelihaa
200 g porsaan jauhelihaa
3 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
½ tl viismaustetta
2 dl ruokakermaa
Suppilovahverokastike 2:
170 g suppilovahveroita (pakaste)
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria

Sekoita lihat yleiskoneeseen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja viismausteella. Sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita edelleen, kunnes seos on tasaista ja kiinteää. Kaada seos leivinpaperoituun leipävuokaan ja paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.

Sulata voi pienessä kattilassa ja kuullota sienet. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää lihaliemi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 10 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti