sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro

Jotenkin musta tuntuu, että joka juhannus tulee tehtyä jotain jouluista. Niin kuin nytkin. Puuroa glögikastikkeella. Ja oli muuten hyvää. Puuro olisi maistunut ihan voisilmänkin kanssa, mutta siirappiviikunat tekivät siitä vielä astetta paremman.




Puuro:
9 dl vettä
2 dl spelttihelmiä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
Siirappiviikunat:
150 g kuivattuja miniviikunoita
1 dl valmista glögijuomaa
½ dl fariinisokeria

Kiehauta puuron vesi kattilassa ja lisää joukkoon spelttihelmet. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen.

Nosta toiseen kattilaan siirappiviikunoiden ainekset. Keitä muutama minuutti, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.

Lisää spelttihelmien joukkoon kaurahiutaleet, kerma ja suola ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoile puuro jäähtyneiden siirappiviikunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti