perjantai 18. kesäkuuta 2021

Broileria olutkastikkeessa

Tässäpä resepti, jota kannattaa kokeilla jokaisen joka on tykästynyt suolaisen ja makean yhdistelmään. Olut itsessään oli niin pahaa, että loppupullo (onneksi vaan reilu desi) meni hävikkiin, kun en viitsinyt sitä koirillekaan juottaa. Siis varmaan ihan hyvää, tummaa olutta, mutta minä en ole oluen ystävä. Mutta tuossa kastikkeessa muiden ainesten kanssa siitä tuli ihan vastustamattoman hyvää.




Ainekset:
3 broilerin rintafilettä
Kuivamausteseos:
1 tl suolaa
1 ½ tl paprikajauhetta
¾ tl sipulijauhetta
¾ tl timjamia
¾ tl valkopippuria
ripaus cayennenpippuria
½ tl mustapippuria
½ tl valkosipulijauhetta
Kastike:
2 dl tummaa olutta
2 dl paseerattua tomaattia
1 rkl muscovadosokeria
50 g vaahterasiirappia
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl sinappia
3 valkosipulinkynttä
1 ½ tl paprikajauhetta

Sekoita kuivamausteseoksen ainekset keskenään. Kääntele broilerinfileet mausteseoksessa. Nosta leikkeet uunivuokaan. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan (mielellään yön yli).

Paista fileitä 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä fileet ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä 20 minuuttia silloin tällöin sekoittaen, kunnes kastike hiukan sakenee.

Ota vuoka uunista ja kaada osa kastikkeesta kanojen päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin viideksi minuutiksi. Käännä kanat, kaada taas osa kastikkeesta päälle ja jatka paistamista viiden minuutin ajan. Toista muutaman kerran, kunnes kastike on käytetty ja kanat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti