lauantai 5. kesäkuuta 2021

Salvia-kasvispiiras

Tälle olis ehkä parempi nimi sieni-kesäkurpitsapiiras, mutta menköön sillä mikä on alun perin annettu. Aivan kertakaikkisen herkullinen piiras. Täyte on mukavan pehmeä ja kermainen ja reunat taas sopivan rapeat. Sain mukavasti upotettua sekaan suuren osan jäljellä olevista viime syksyisistä pakastetuista sienistä.




Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3 rkl voita huoneenlämpöisenä
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 kesäkurpitsa
350 g sieniä (herkkutatteja, orakkaita ja kantarelleja)
1 sipuli
1 rkl voita
suolaa
1 tl kuivattua salviaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
50 g juustoraastetta (Pirkka Parhaat kartanojuusto)

Sekoita yhteen pohjan jauhot ja suola. Lisää voi ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile taikina palloksi. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Raasta kesäkurpitsa. Anna raasteen valua siivilässä kymmenisen minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Pilko sienet. Kuullota kesäkurpitsaa, sipulia ja sieniä voissa viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja salvialla. Anna jäähtyä. Vatkaa yhteen munat, maito ja kerma.

Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Painele taikina kevyesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta taikinan päälle astetta pienempi piirakkavuoka painoksi, jotta taikinan reunat pysyvät muodossaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Ota painona ollut vuoka pois ja levitä pohjalle kasvisseos. Kaada päälle kananmunaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Jatka paistamista n. 40 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea ja kiinteä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti