sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Possuvartaat sahramiriisin ja tomaattihöystön kera

Tänään oli taas grillauspäivä. Lihana tällä kertaa kassleria, josta tulikin grillissä tosi hyvää. En vielä onnistunut bongaamaan kotimaisia uusia perunoita, joten riisillä mentiin. Ja hyvää oli.




Sahramiriisi 2:
4 dl vettä
½ g sahramia
½ tl suolaa
2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 porkkana
100 g juuriselleriä
1 varsiselleri
1 rkl oliiviöljyä
Tomaattihöystö:
2 salottisipulia
6 tomaattia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl valkoviinietikkaa
Possuvartaat:
800 g porsaan kassleria
2 punaista paprikaa
2 sipulia
1 nippu persiljaa

Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Viipaloi varsiselleri. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia hetken aikaa. Lisää pannulle vesi ja kiehauta. Mausta sahramilla ja suolalla. Lisää riisi ja keitä, kunnes riisi on kypsynyt (n. 15 minuuttia).

Kuori ja silppua tomaattihöystön salottisipulit. Kuutioi tomaatit. Pane sipulit ja tomaatit kattilaan. Mausta suolalla, valkopippurilla ja viinietikalla. Kiehauta ja keitä, kunnes seos hiukan sakenee.

Kuutioi lammasvartaiden lihat. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja leikkaa malto suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pujota vartaisiin vuoroin lihaa, paprikaa, sipulia ja persiljaa. Grillaa vartaita muutama minuutti / puoli. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti