lauantai 26. kesäkuuta 2021

Tomaattimunat

Tämä oli taas vanhasta keittokirjastani. En ymmärrä, miten nämä on saatu hellalla paistamalla kypsymään. Minä en onnistunut edes uunissa. 20 minuuttia oli aivan liian vähän. Jos tekisin näitä vielä uudelleen, niin laittaisin ensin tomaatin sisään kananmunan ja paistaisin kunnes kananmuna on alkanut hyytyä. Sitten vasta lisäisin ranskankerman ja hatun ja jatkaisin paistamista vielä reilut 10 minuuttia. Hyvää tämä oli, mutta kypsyysasteeltaan aivan liian juoksevaa.




Ainekset:
3 suurta tomaattia
3 kananmunaa
¼ dl hapanta kermaa
suolaa
valkopippuria
Paistamiseen:
voita

Tomaateista poistetaan pieni kansi ja siten syntyneen aukon kautta poistetaan kaikki siemenet, niin että syntyy suuri aukko. Tällaiseen aukkoon rikotaan muna; hiukan suolaa, valkopippuria ja hapanta kermaa pannaan päälle ja tomaatti suljetaan irroitetulla kannella.

Pannussa sulatetaan hiukan voita ja siihen ladotaan tomaatit ja paistetaan niitä n. 8-10 minuuttia. 

Ainekset:
3 coeur de boeuf -tomaattia
3 kananmunaa
100 g crème fraîchea
suolaa
mustapippuria
1 ½ rkl voita

Leikkaa tomaatin suipommasta päästä irti pieni kansi. Poista tomaatista sisukset aukon kautta. Riko kananmuna jokaiseen tomaattiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi kananmunan päälle varovasti crème fraîche. Sulje tomaatti irrottamallasi kannella.

Nosta tomaatit laakeaan uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle voi ja tomaattien sisukset. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti