perjantai 4. kesäkuuta 2021

Sitrushedelmillä maustettu lohi

Lohesta ei oikein huonoa saa millään, mutta täytyy sanoa että tämä ei ihan siitä parhaasta päästä ollut. Hyvä puoli tässä oli se, että mausteseos ei paljon vaivaa vaatinut ja lohi valmistui uunissa ihan itsestään.




Marinadi:
4 rkl kuivattuja ruusun terälehtiä
2 tl sumakkia
1 tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua kanelia
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 tl limetinkuoriraastetta
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
600 g ruodotonta lohifileetä
suolaa
mustapippuria

Jauha ruusun terälehdet hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon loput marinadin ainekset.

Hiero marinadi lohen pintaan ja siirrä filee uunivuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.

Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti