sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Mansikka-fetasalaatti

Mansikkavinaigretelle ei tehnyt ainakaan pahaa se, että tein sen jo valmiiksi aamulla ja jätin jääkaappiin seisomaan muutamaksi tunniksi. Mielestäni se paksuuntui jääkaapissa olonsa aikana mukavasti. Ja salaatti oli tosi hyvää ja kivasti kesäistä.




Ainekset:
160 g salaattisekoitusta
650 g mansikoita
125 g pensasmustikoita
150 g fetaa
1 ruukku basilikaa
Mansikkavinaigrette:
100 g mansikoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa
mustapippuria

Irrottele basilikan lehdet varsista. Silppua varret. Perkaa ja viipaloi mansikat. Murustele feta.

Levitä salaatti laakealle tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon basilikanvarret. Asettele mansikat ja mustikat salaattipedille. Ripottele pinnalle feta ja basilikanlehdet.

Soseuta vinaigreten mansikat sauvasekoittimella. Lisää öljy, etikka ja sinappi. Soseuta edelleen, kunnes kastike muuttuu sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti