tiistai 8. kesäkuuta 2021

Laivurinpata eli grillade des mariniers

Naudanlihasta tulee kyllä ihanaa, kun se saa riittävän kauan muhia uunissa. Tähän pataan toivat oman makuvivahteensa sardellit, joita en olisi kyllä tajunnut itse yhdistää naudanlihaan. Mutta toimi erinomaisesti. Ja kesän ensimmäiset uudet perunat (kylläkin ruotsalaiset) tuli maisteltua tämän padan kanssa.




Ainekset:
500 g naudan paahtopaistia
1 rkl valkosipulilastuja 
½ rkl appelsiininkuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
2 neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
400 g sipulia
½ dl punaviiniä
Lisäksi:
3 sardellifilettä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä

Leikkaa liha poikkisyin n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Murskaa laakerinlehti ja valkosipulilastut. Laita lihat, valkosipuli, appelsiininkuoriraaste, öljy, etikka, laakerinlehti ja loput mausteet kulhoon. Sekoita hyvin ja nosta peitettynä jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Kuori ja viipaloi sipulit. Levitä uuninkestävän padan pohjalle kerros sipulia, sen päälle liha marinadeineen ja pinnalle loput sipulit. Lisää punaviini. Peitä pata kannella ja kiehauta seos nopeasti hellalla. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 2 ½ tuntia.

Kuori valkosipulinkynsi. Ota padasta n. 1 dl paistinlientä sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sardellit, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy. Soseuta. Kaada seos takaisin pataan ja sekoita varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti