keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Irlantilainen rusinaleipä

Nämä kohosivat uunissa ihan mahtavasti ja niinpä näistä tulikin söpöjä pieniä ja pyöreitä leipiä. Kumina sopii mielestäni leipiin yleensäkin tosi hyvin, ja nyt totesin että se sopii myöskin rusinoiden kanssa kivasti yhteen. Oli hyvää leipää.




Ainekset:
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl grahamjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl kuminansiemeniä
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl kylmää voita
1 ¾ dl maitoa
1 kananmuna
¾ dl rusinoita
Voiteluun:
2 tl maitoa

Sekoita yhteen jauhot, sokeri, kumina, sooda, leivinjauhe ja suola. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.

Vatkaa yhteen maito ja munat. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Alusta lopuksi sekaan rusinat, sekoita mahdollisimman vähän. Jaa taikina kahtia ja muotoile palat n. 3 cm paksuisiksi leiviksi.

Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille. Tee kummankin leivän pintaan muutama viilto terävällä veitsellä. Voitele pinta maidolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti