Juhannusaaton jälkkärinä syötiin melkein perinteistä mansikoita ja kermavaahtoa. Tämä ei nimittäin paljon kermavaahdosta eronnut. Erinomaista, siis. Ja mantelinougat oli todella hyvä lisä.
Ainekset:
3 1/3 dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl appelsiininkuoriraastetta
½ tl sitruunankuoriraastetta
ripaus kanelia
Mantelinougat:
2 dl sokeria
50 g mantelirouhetta
Tarjoiluun:
mansikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon kaneli ja kuoriraasteet.
Kaada seos rengaskakkuvuokaan ja nosta vuoka pakastimeen. Pakasta vähintään muutaman tunnin ajan. Sekoita massaa pohjaa myöten tunnin välein, kunnes sekoittaminen ei enää onnistu.
Mittaa nougatin sokeri paistinpannulle. Kuumenna kohtalaisella lämmöllä ja sekoita, kunnes suurin osa sokerista on sulanut. Paahda sokeri kullanruskeaksi ja lisää sekaan mantelirouhe. Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä. Rouhi levy sopivan kokoisiksi paloiksi.
Kumoa jäätelö tarjoiluvadille. Levitä päälle mantelinougatpalat ja nosta jäätelön keskelle kasa mansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti