tiistai 14. syyskuuta 2021

Avokadorisotto 2

Avokadoa noin yleisesti ottaen inhoavalle herra 9-v:lle markkinoin tämän ”Sprite-risottona” (melko voimakkaan limetin maun vuoksi), mainitsematta avokadoa laisinkaan. Risotto oli kuulemma tosi hyvää. No joo, tykkäsin kyllä itsekin.




Ainekset:
5 dl kasvislientä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1 limetti
1 avokado
3 tippaa tabascoa
2 rkl ranskankermaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha kulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää joukkoon limettimehu ja limetinkuoriraaste.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja suola ja keitä, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan.

Sekoita ennen tarjoilua joukkoon avokadosose, tabasco ja ranskankerma.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa taas niin hyvältä, että tulee kokeiltavaksi. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Joo, toi limetti oli mielestäni nimenomaan tässä se "juttu". Avokado oli vaan kiva lisä.

    VastaaPoista