Yritän joka vuosi tehdä pikkuisen erilaisia vappumunkkeja. Monta erilaista olen jo kerennyt kokeilla, mutta aina ne vaan ovat yhtä hyviä. Eikä tämänkään vuoden versio ole poikkeus. Eivät nämä mielestäni kovin vahvasti kahviselle maistu, mutta ihanalle munkille kumminkin.
Taikina:
50 g voita
200 g Irish cream & coffee –rahkaa
½ dl Valion Latte Originalia
1 kananmuna
3 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä
Pinnalle:
Siro-sokeria
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
n. ½ dl Valion Latte Originalia
80 g suklaarusinoita
Sulata taikinan voi ja anna sen jäähtyä. Lisää joukkoon rahka ja maitokahvijuoma. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muotoile taikinasta pieniä munkkeja.
Paista munkit kypsiksi 180-asteisessa öljyssä ja nosta ne talouspaperille valumaan. Pyörittele vastapaistetut munkit Siro-sokerissa.
Sekoita tomusokeriin niin paljon maitokahvijuomaa, että kuorrutus on sopivan paksuista. Valuta kuorrutus munkkien päälle. Viimeistele suklaarusinoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti