Tuoksu on ihana ja ainekset juuri niistä mistä tykkään. Joten rohkenen odottaa, että tämä on kovastikin mieluista sitten kun pääsen kunnolla tätä syömään.
Ainekset:
500 g kalkkunafileetä
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sherryä
2 rkl soijakastiketta
½ tl sokeria
½ tl suolaa
Lisäksi:
purjon valkoinen osa
227/140 g ananaspaloja
1 rkl rypsiöljyä
1 ¼ dl kasvislientä
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Valuta ananas. Kuutioi kalkkuna. Sekoita yhteen maissitärkkelys, sherry, soija, inkivääritahna, sokeri ja suola. Sekoita marinadi kalkkunapaloihin ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Kuullota purjo ja ananas öljyssä. Siirrä seos lautaselle odottamaan. Lisää pannulle kalkkuna marinadeineen ja paista, kunnes kalkkuna on hiukan ruskistunut. Lisää pannulle purjo-ananasseos, kanaliemi ja balsamiviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti