En jaksanut ruveta paistelemaan pihvejä pannulla niin kuin oli tarkoitus. Meinasin lusikoida ne pihveiksi uunipellille, mutta koska taikina oli kovin vetistä niin päätinkin levittää sen levyksi. Se oli hyvä ratkaisu muuten, mutta ei näitä oikein enää pihveiksi voi kutsua. Mutta menköön nyt tällä nimellä. Hyviä ovat joka tapauksessa.
Ainekset:
500 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kesäkurpitsa ja rosmariini ja jatka paistamista hetken aikaa. Mausta juustokuminalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä hetki.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajauhot ja vesi tasaiseksi. Sekoita kasvisten joukkoon keltuaiset, vehnäjauhot ja perunajauhoseos. Mausta suolalla. Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto.
Levitä taikina levyksi leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Vedä levy leivinpapereineen ritilälle jäähtymään ja leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti