Tämähän oli käytännössä uunissa paistettua lihapullakastiketta hienommalla nimellä. Nimestä viis, lopputulos oli herkullinen.
Lihapullat:
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl omenasinappia
400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
Gratinointikastike:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
85 g juustoraastetta
25 g kuivattuja suppilovahveroita
Laita kuivatut suppilovahverot kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna sienien turvota puolisen tuntia.
Kuori ja silppua lihapullien sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki lihapullien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia. Pyörittele taikina uunivuokaan suuriksi lihapulliksi.
Lämmitä kastikkeen maito. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Paista pari minuuttia. Lisää maito vähitellen, koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja suppilovahverot.
Kaada kastike lihapullien päälle uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti