torstai 23. kesäkuuta 2022

Mehevä suklaa-mustaherukkakakku

Onkohan olemassa joku, joka ei tykkää mutakakusta? Ehkä niitäkin löytyy. Jos satut kuulumaan siihen joukkoon, et varmaan tykkää tästäkään. Mutta mutakakun ystävälle ihan nappiosuma.




Hillo:
100 g mustaherukoita
50 g hillo-marmeladisokeria
1 ½ rkl vettä
Taikina:
150 g voita huoneenlämpöisenä
250 g tomusokeria
50 g kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
50 g taloussuklaata
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria

Mittaa kattilaan hillon ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Rouhi taikinan suklaa. Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan taloussuklaa.

Levitä taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä mustaherukkahillo pohjalle ja nosta toinen kakkulevy kanneksi. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle tomusokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti