lauantai 4. kesäkuuta 2022

Olivieh-salaatti

Pitkästä aikaa ostin broilerin koipireisiä. Ne olisivat voineet ehkä olla uunissa hiukkasen pienemmällä lämpötilalla. Eivät ne tälläkään ihan kuivahtaneet, mutta eivät olleet ihan niin meheviäkään kuin olisivat voineet. Ovathan ne paljon maukkaampia kuin rintafileet, mutta en vaan millään yleensä viitsi ruveta perkaushommiin. Tähän ne sopivat loistavasti, ja salaatti oli todella hyvä. Uudet perunat eivät ihan vielä olleet kotimaisia, mutta melkein kumminkin: ruotsalaisia. Salaatin kanssa syötiin linssi-fetasämpylöitä.




Ainekset:
750 g kiinteitä (uusia) perunoita
3 broilerin koipireittä
300 g maustekurkkuviipaleita
2 nippua kevätsipuleita
8 kananmunaa
1 ruukku korianteria
200 g herneitä
Kastike:
4 rkl majoneesia
½ dl sitruunamehua
170 g maustamatonta jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Keitä kananmunat koviksi (n. 8 minuuttia). Nosta broilerin koipi-reidet uunivuokaan, mausta suolalla ja paista 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Tähän saakka voit valmistella ainekset jo edellisenä päivänä ja nostaa ne jääkaappiin odottamaan yön yli.

Kuutioi perunat. Poista broilerista nahka. Irrottele lihat luista ja revi liha säikeiksi kahdella haarukalla. Valuta ja kuutioi maustekurkut. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja lohko kananmunat. Silppua korianteri. Ryöppää herneet kiehuvassa vedessä.

Sekoita perunat, broileri, suolakurkku, kevätsipuli, kananmunat, korianteri ja herneet varovasti käsin suuressa kulhossa. Sekoita toisessa astiassa majoneesi, sitruunamehu, jogurtti, oliiviöljy, suola ja pippuri tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta kastike salaattiin ja sekoita varovasti. Nosta salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti