tiistai 21. kesäkuuta 2022

Pizzakierteet

Jos näistä olis halunnut enemmän pizzamaisia, niin näihin olisi voinut laittaa täytteeksi vielä esim. kinkkua ja parmesaania. Mutta minä halusin tällä kertaa enemmänkin leivän tapaan syötäviä palleroita, niin jätin täytteet niukemmiksi. Hyviä nämä olivat, ja olisivat menneet sellaisenaankin. Mutta laitoin päälle vielä vähän valkosipulilevitettä, maksamakkaraa ja juustoa.




Taikina:
1 ½ dl vettä
5 g kuivahiivaa
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
½ tl suolaa
240 g durumjauhoja
Täyte:
100 g aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua rosmariinia
Voiteluun:
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Tee seoksen keskelle kuoppa ja kaada siihen hiukan kättä lämpimämpi vesi ja öljy. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.

Kuori täytteen valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen tomaatit ja rosmariini. Purista sekaan valkosipulinkynsi.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle tomaattiseos. Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla paloiksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kierteet öljyllä ja paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti