Ihanan väristä tästä tuli. Maun puolesta olisin tykännyt, jos kaali olisi ollut hiukan makeampaa. En jaksanut nousta hakemaan kaapista hunajapurkkia ja sormisuola sattui olemaan käden ulottuvilla, ripautin sitä ihan pikkuisen päälle kaalin päälle. Sen jälkeen makeuskin tuli jotenkin paremmin esille.
Ainekset:
1 kg punakaalia
2 hapahkoa omenaa
1 punasipuli
2 rkl voita
1 ½ dl kasvislientä
½ dl punaviiniä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa
valkopippuria
Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja omenat.
Sulata voi suuressa padassa. Lisää kaali ja kuullota pari minuuttia, koko ajan sekoittaen. Lisää loput ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hyvin. Anna hautua kannen alla n. 1 ½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti