Pienenä miinuksena mainittakoon, että koostumus ei ollut ihan optimaalinen vaan hiukan rakeinen. Maku oli kuitenkin erinomainen ja sokerikin rapeutui kivasti.
Ainekset:
100 g mansikoita
6 kananmunan keltuaista
2 rkl sokeria
2 ½ dl mansikkakermaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kuumenna kerma höyryäväksi. Kaada puolet mansikkakermasta keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Nosta kasari takaisin liedelle ja sekoita keltuais-kermaseos lopun mansikkakerman joukkoon. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos hiukan paksuuntuu.
Levitä mansikat uuninkestävän vuoan pohjalle. Lusikoi päälle mansikkakreemi. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
Sekoita yhteen pinnalle tarkoitettu sokeri ja fariinisokeri. Ripottele sokeriseos tasaisesti vanukkaan päälle. Paahda 250-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes sokeri karamellisoituu. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti