sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Feta-raakamakkarapiiras

Munamaidon ainekset ovat ehkä hiukan omituiset. Mutta siihen on hyvä syy: eilisestä mansikkapaahtovanukkaasta jäi kuusi valkuaista (+ yksi kokonainen kananmuna, jonka erottelun sössin ihan kokonaan). Valkuaiset toimivat oikein hyvin munamaidon hyydyttäjinä. Mutta aivan yhtä hyvin niiden sijaan voi laittaa kolme kokonaista kananmunaa. Piirakka oli ihana, tuhti aamupala ennen useamman tunnin kotimatkaa.




Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl vettä
Täyte:
140 g kesäsipuleita varsineen
280 g raakamakkaraa (HK Maakarit Palermon Mario)
1 ruukku tuoretta minttua
50 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
100 g fetaa
Munamaito:
6 kananmunan valkuaista
1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita keskenään pohjan jauhot, suola ja voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.
 
Viipaloi sipulit varsineen. Silppua minttu. Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi. Sekoita yhteen munamaidon ainekset.

Purista makkarat kuoristaan pannulle. Riko makkaramassa lastalla muruiksi. Lisää sipuli ja anna hautua muutama minuutti kannen alla. Siirrä pannu sivuun. Lisää minttu ja aurinkokuivatut tomaatit.

Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle makkaraseos ja feta. Kaada päälle munamaito.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti