torstai 16. kesäkuuta 2022

Keväinen possurulla

En tiedä, miksi tämä rulla on nimetty ”keväiseksi” possurullaksi. Mielestäni pinaatissa ja pekonissa ei ole mitään erityisen keväistä. Mutta olipa rulla nimeltään mitä tahansa, niin maultaan se oli herkullinen. Kaveriksi sopivat hyvin toissapäiväiset tortellinit ja keitetyt porkkanat.




Ainekset:
500 g porsaan ulkofilettä
Täyte:
70 g pinaattia
75 g pistaasipähkinöitä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
120 g broileripekonia
muutama tuore salvianlehti
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Kuori ja rouhi pistaasit. Paista pinaattia pannulla, kunnes lehdet ovat menneet kasaan.

Leikkaa filee levyksi. Levitä filee auki ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täytä filee pekoniviipaleilla, pistaaseilla ja pinaatilla. Ripottele päälle salvianlehdet. Kääri filee napakaksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla.

Kuumenna öljy uuninkestävällä pannulla. Ruskista rulla kauttaaltaan kauniin väriseksi. Nosta pannu 175-asteiseen uuniin ja paista, kunnes lihan lämpötila on 77 astetta. Anna rullan vetäytyä hetki, poista naru ja leikkaa rulla viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti