sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Keltainen inkiväärihillo

En löytänyt mausta inkivääriä enkä kiiviäkään. Lähinnä tämä muistutti mielestäni appelsiinimarmeladia. Tykkäsin.




peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 dl vettä
1 dl ruokosokeria
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
3 tähtianista 
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu
200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
500 g keltaisia kiivejä
400 g hillosokeria

Kuori ja raasta inkivääri. Silppua aprikoosit. Kuori ja kuutioi kiivit.

Mittaa inkivääri, vesi, ruokosokeri ja mausteet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia.

Poista tähtianikset. Lisää joukkoon sitrusten kuoriraasteet ja sitrusmehut, aprikoosit ja kiivit. Keitä 20 minuuttia.

Lisää hillosokeri ja soseuta aineksia hiukan perunanuijalla. Jatka keittämistä vielä 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti