tiistai 28. kesäkuuta 2022

Teriyakilohi

Tämä oli juuri sellaista kuin oletinkin. Herkullista, hiukan makeaa ja sopivan kalaisaa.




Ainekset:
300 g lohiviipaleita
1 paprika
2 sipulia
1 dl pitkäjyväistä riisiä
2 dl vettä
suolaa
Teriyakikastike:
1 dl kanalientä
1 purjon valkoinen osa
½ tl chilirouhetta
1/3 dl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sokeria
Paistamiseen:
½ rkl rypsiöljyä

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Kuori ja viipaloi sipuli.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi kastikkeen purjo. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Sekoita liemeen purjo, etikka, soija, inkivääritahna, sokeri ja chili.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää lohi ja ½ dl teriyakikastiketta. Paista lohipaloja molemmin puolin, kunnes ne ovat läpikypsiä (n. 5 minuuttia). Nosta lohet tarjoiluvadille ja peitä foliolla.

Lisää pannulle paprika ja sipuli ja loput kastikkeesta. Kuumenna sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsyneet.

Levitä riisi tarjoiluvadille. Asettele riisin päälle lohi ja paprika-sipuliseos. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti