Tämä oli hyvää soppaa. Sopivan mausteista. Ja taas täytyy sanoa, että oli oikeastaan ihan yhdentekevää oliko siellä seassa ahventa tai jotain toista kalaa tai vaikka kanaakin. Liemi itsessään oli jo niin maukas, että se tuntui peittävän alleen kaiken muun.
Liemi:
1 ½ l kasvislientä
4 kokonaista neilikkaa
2 kokonaista tähtianista
1 kanelitanko
1 rkl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
¼ dl limettimehua
Keittoon:
300 g ahvenfileitä
½ tl suolaa
150 g riisinuudeleita
2 porkkanaa
2 kevätsipulia
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää neilikat, tähtianikset, kanelitanko, inkivääri ja valkosipuli. Anna kiehua 10 minuuttia. Mausta sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna liemen makujen tekeytyä jonkun aikaa. Nosta neilikat, tähtianikset ja kanelitanko liemestä.
Leikkaa ahvenet parin sentin viipaleiksi. Mausta palat suolalla.
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Viipaloi kevätsipulit. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Silppua yrtit.
Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää liemeen loput ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes nuudelit ja kala ovat kypsyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti