sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Pestopihvi ja tomaatti-avokadosalaatti

Pihvi oli täydellisen mureaa ja täydellisesti paistettu (kröhöm). Tomaatti-avokadosalaatti sai just kivan maun balsamiviinietikkakastikkeesta. Aivan superhyvä ateriakokonaisuus, vaikka alkuun vähän mietinkin pitäiskö lisäksi keittää vielä pari pottua.




Pihvit:
300 g naudan ulkofilettä
1 rkl voita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Täyte:
2 rkl pestoa (laitoin Mutti orange tomato -pestoa)
1 rkl sinappia (makeaa ja väkevää, tietysti)
Salaatti:
500 g miniluumutomaatteja
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
2 ½ rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
½ rkl oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta basilikaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta.

Mittaa kattilaan salaatin balsamiviinietikka ja sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä kattila sivuun. Puolita tomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi hedelmäliha. Silppua basilika. Sekoita yhteen tomaatit, avokado ja basilika. Valuta päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita varovasti. Nosta peitettynä jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.

Leikkaa liha kahdeksi pihviksi. Nuiji pihvit varovasti litteiksi. Leikkaa kummankin pihvin keskelle tasku. Sekoita sinappi ja pesto tasaiseksi ja täytä taskut seoksella. Paista pihvejä voissa kummaltakin puolelta 2 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valuta balsamiviinietikka-sokeriseos salaattiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti