Olipas hyviä lihapullia. Itse pullien koostumus ja maku oli mielestäni hiukkasen kuin Jalostajan purkkilihapullien. Minun sanomanani tämä on pelkästään hyvä asia, tykkään niistä purkkilihapullista kovasti. Kastike oli myöskin todella herkullista. Lihapullien lisukkeeksi keitin ruokakauraa ja laitoin kesäkurpitsaviipaleita air fryeriin.
Kastike:
1 sipuli
1 rkl juoksevaa Oivariinia
2 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
2 tähtianista
½ tl chilirouhetta
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
2 tl fariinisokeria
1 kanafondi
2 dl kookosmaitoa
200 g maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
Lihapullataikina:
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
1 tl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
¼ tl mustapippuria
¼ tl chilirouhetta
1 rkl juoksevaa Oivariinia
½ dl korppujauhoja
1 ½ dl vettä
1 kananmuna
400 g karitsan jauhelihaa
400 g naudan jauhelihaa
2 tl suolaa
½ ruukkua korianteria
Lisäksi:
1 tl sinapinsiemeniä
½ ruukkua korianteria
Kuori ja silppua lihapullataikinan sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua korianteri.
Kuullota sipuleita, inkivääriä ja mausteita öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää kananmuna, jauhelihat, suola, korianteri ja sipuliseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina lihapulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Kuori ja silppua kastikkeen sipuli. Lisää Oivariini, sipuli, juustokumina, garam masala ja kurkuma samalle pannulle jolla paistoit lihapullien sipulit. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, kanelitanko, tähtianikset ja chilirouhe. Kuumenna hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, sokeri ja kanafondi. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja jogurtti ja mausta suolalla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Nosta pyörykät kastikkeen sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle sinapinsiemeniä ja korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti